dimecres, 27 de novembre del 2013

Web 2.0 o web social

Bon dia a tothom!

Avui m'agradaria parlar d'un concepte cada vegada més conegut la web 2.0. Aquesta apareix l'any 2004 quan O'Reilly l'utilitza per referir-se als nous serveis  tecnològics i processos educatius. 
La característica principal d'aquest tipus de web és que es troba basada en comunitats on els usuaris  són els creadors dels continguts. És tracta d'un nou marc d'interacció, participació i comunicació molt allunyat del model anterior on les gran empreses eren les que oferien la informació i els usuaris eren simples lectors. Actualment aquests han esdevingut als protagonistes i són els que creen la informació. També és coneguda com a web social per la gran repercussió que esta tenint en la nostra societat. 

Moltes Gràcies!  

dilluns, 18 de novembre del 2013

Google Sites

Avui a la assignatura de Gtic hem après a crear un google sites. 
Primer de tot mencionaré que és un google sites, tal i com diu wikipedia Google Sites és una aplicació online gratuïta oferta per l'empresa nord-americana Google. Aquesta aplicació permet crear un lloc web o una intranet d'una forma tan senzilla com editar un document. Amb Google Sites els usuaris poden reunir en un únic lloc i d'una forma ràpida informació variada, inclosos vídeos, calendaris, presentacions, arxius adjunts i text. A més, permet compartir informació amb facilitat per veure-la i compartir-la amb un grup reduït de col·laboradors o amb tota la seva organització, o amb tothom.

Primer de tot vam fer grups de tres o dos persones, tot seguit vam entrar al nostra gmail, vam prémer  a sites i finalment crear un google site. Un cop teníem el nostra google sites vam triar el tipus de plantilla, el disseny i finalment  el tema sobre el qual volíem parlar per tal de poder afegir informació. A continuació trobareu un tutorial de com crear un google sites.




Tot seguit us deixo el link del google sites que vam crear, espero que us agradi!

Gràcies!

RSS, FEED o sindicació

Tal i com menciona el llibre Usus educatius dels blogs la sindicació a través d'RSS és la nova forma d'accedir a l'informació. Consisteix en què una vegada seleccionades les fonts d'informació d'interès, aquestes fonts enviïn avisos d'actualització a l'usuari , sense la necessitat que l'usuari hagi d'anar comprovant si hi ha novetats en cada una d'elles. 

Per aconseguir això, cadablog o font de notícies té un enllaç de sindicació que ha de ser afegit a un programa o pàgina web anomenat agregador d'RSS en el qual anem llistant les fonts que ens interessen.

Les Wikis

Segons la viquipèdia una wiki és un lloc web col·laboratiu, que pot ser editat des del navegador pels usuaris. Els usuaris d'un wiki poden d'aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida. Un dels wikis més coneguts és la Wikipedia.

Els projectes wiki tenen normalment historials amb totes les modificacions que s'han fet dels seus continguts.

Una wiki és una aplicació on-line que ens permet introduir i editar continguts. Primer de tot si no som socis ens hem de fer un compte de wikispaces, crearem un únic wiki, ho compartirem amb els nostres companys i a partir d'aquest momemnt podrem posar en funcionament la nostra wiki, aquest és molt senzill  trobarem dues opcions editar i save. Tot seguit mostraré un vídeo que explica que és una wiki i el seu funcionament i també us deixo dos link que són exemples de wikis. 


http://misteri.wikispaces.com/
https://nadalinfantil.wikispaces.com/canelons





És important saber que les wikis també poden arribar a tenir  una basant educativa. Tal i com menciona Renée Fountain, els valors pedagògics que tenen els wikis són:
  • Els Wikis són democràtics: Permeten als usuaris crear i editar qualsevol pàgina en un lloc web és motivador ja que fomenta l'ús democràtic del web i promou la redacció de contingut per usuaris no tècnics.
  • Els Wikis incorporen la noció de contingut dinàmic en contínua actualització: La immediatesa del procés d'edició del contingut, facilita als usuaris aportacions contínues al corpus textual del document wiki.
  • Els Wikis promouen la negociació: Els fòrums o espais de discussió que tenen associats molts wikis, eduquen en el debat obert, l'argumentació i contraargumentació promouen la cerca del consens i la presa de decisions de forma no jeràrquitzada.
Si voleu veure més ho podeu fer a través d'aquest link http://ticotac.blogspot.com.es/2007/05/pedagogia-dels-wikis.html  
 Per acabar m'agradaria mostrar-vos en un altra link les diferències entre blogs i wikis