dilluns, 18 de novembre del 2013

Les Wikis

Segons la viquipèdia una wiki és un lloc web col·laboratiu, que pot ser editat des del navegador pels usuaris. Els usuaris d'un wiki poden d'aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida. Un dels wikis més coneguts és la Wikipedia.

Els projectes wiki tenen normalment historials amb totes les modificacions que s'han fet dels seus continguts.

Una wiki és una aplicació on-line que ens permet introduir i editar continguts. Primer de tot si no som socis ens hem de fer un compte de wikispaces, crearem un únic wiki, ho compartirem amb els nostres companys i a partir d'aquest momemnt podrem posar en funcionament la nostra wiki, aquest és molt senzill  trobarem dues opcions editar i save. Tot seguit mostraré un vídeo que explica que és una wiki i el seu funcionament i també us deixo dos link que són exemples de wikis. 


http://misteri.wikispaces.com/
https://nadalinfantil.wikispaces.com/canelons





És important saber que les wikis també poden arribar a tenir  una basant educativa. Tal i com menciona Renée Fountain, els valors pedagògics que tenen els wikis són:
  • Els Wikis són democràtics: Permeten als usuaris crear i editar qualsevol pàgina en un lloc web és motivador ja que fomenta l'ús democràtic del web i promou la redacció de contingut per usuaris no tècnics.
  • Els Wikis incorporen la noció de contingut dinàmic en contínua actualització: La immediatesa del procés d'edició del contingut, facilita als usuaris aportacions contínues al corpus textual del document wiki.
  • Els Wikis promouen la negociació: Els fòrums o espais de discussió que tenen associats molts wikis, eduquen en el debat obert, l'argumentació i contraargumentació promouen la cerca del consens i la presa de decisions de forma no jeràrquitzada.
Si voleu veure més ho podeu fer a través d'aquest link http://ticotac.blogspot.com.es/2007/05/pedagogia-dels-wikis.html  
 Per acabar m'agradaria mostrar-vos en un altra link les diferències entre blogs i wikis



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada