dimecres, 30 d’octubre del 2013

Power Point

A l'inici de l'assignatura de GTIC hem estat observant una sèrie de power points, cadascun amb unes característiques completament diferents. Un cop que els hem acabat de veure els hem analitzat i a més a més hem après a saber quant un power point es correcte i quan no. 

Per tal que un power point sigui correcte és imprescindible escollir una lletra i color que s'adaptin al tipus d'exposició que farem, és a dir hem de escollir uns colors i lletres formals i que no facin mal a la vista. Per altra banda tampoc podem fer un power point amb molta lletra o amb molts canvis de transicions i sorolls ja que faria que els espectadors desconnectessin completament o en el següent en cas que deixessin d'escoltar i es fixessin únicament en les transicions o sorolls. Per tant a l'hora de fer un power point és important saber a qui va dirigit i quina és la nostra intenció.

 Els power point tenen un ús creatiu i ens serveixen com a suport en una exposició. Podem trobar els power point d'ús educatiu que són aquells que volen transmetre una emoció a més podem afegir un error per tal de què els nostres alumnes busquin l'error en el power point. També podem trobar els de pregunta- resposta en aquest el mestre ha d'afegir una acció que és creen sobre imatges, llavors quan els alumnes responguin movent el ratolí és produirà un soroll. A més també podem trobar una transició entre cada pàgina de power point

Creative Commons (CC)


A la passada classe de GTIC vam aprendre que no podíem agafar  la informació que volguéssim de internet, ja que molt sovint no tenim cap  autorització per poder utilitzar-la.
 

Un clar exemple, quan necessitem una imatge sovint tothom anem a Google  per tal de buscar-la però en cap moment ens hem preguntat si allò que  fem és legal, ja que cada imatge consta d'un dret d'autor, per tant no  podem agafar les imatges a no ser que ens donin permís.

Per això és important saber que és Creative Commons, és una llicència que decideix posar l'autor d'una imatge o qualsevol tipus d'informació,  per tal de què altres usuaris utilitzin la seva informació o imatge en altres llocs de manera legal. Per altra banda també podem trobar la llicència Copyright aquesta ens informa que l'autor no vol en cap moment que la seva imatge o informació sigui publicada en altres llocs, per tant aquella obra esta sotmesa a uns drets d'autor.
 

Tot seguit us deixo un link de la pàgina web flickr http://www.flickr.com/ en aquesta hi podreu trobar imatges en les quals especifica exactament si l'imatge consta d'uns drets d'autor
 

També m'ha agradaria,  deixar-us un altre link http://www.jamendo.com/es/ aquest us pot ser útil per descarregar música legalment.

 

Un treball d'observació


Avui a l'assignatura de plàstica hem fet un treball d'observació amb una branca d'arbre . Una vegada que cadascú tenia la seva branca, havíem de tancar els ulls i tocar-la lentament per tal de poder sentir tot allò que tenia la nostra branca. Tot seguit havíem de fer el mateix exercici però aquesta vegada amb els ulls oberts. 

Una vegada finalitzat aquest exercici, cada alumne va anar a triar el tipus de paper que volia per realitzar el treball d’observació amb la branca sobre la nostra taula havíem de dibuixar tot allò que percebien els nostres ulls. El material per realitzar aquest treball van ser les cretes de color marró i negre. 

Finalment os deixo una mostra del meu dibuix d'observació amb la branca.

 



dilluns, 7 d’octubre del 2013

Com editar un video amb yotube

Avui a l'assignatura de GTIC hem après a editar un vídeo amb el youtube. Primer de tot ens vam organitzar en parelles de dos per tal d'inventar-nos una breu història, un cop decidida la història la vam gravar en diferents seqüencies amb un mòbil.

Un cop gravat el vídeo vam entrar al youtube a la part superior trobarem l'opció penjar un vídeo i dins d'aquesta trobarem més opcions de les quals hem d'escollir editor de vídeo. Tot seguit pujarem tots els nostres vídeos a l'editor i a partir d'aquí els podrem editar com nosaltres vulguem. És important saber que youtube ens ofereix una sèrie de cançons per poder afegir en el nostre vídeo, i per altra banda tenim l'opció de com el desitgem penjar si bé en privat o públic.

A continuació us deixo una mostra del vídeo que vam realitzar la meva companya Laia i jo.

Moltes Gràcies.


dimarts, 1 d’octubre del 2013

Frere Jaques


Avui a la classe de música hem après ha utilitzar el programa Noteflight. A continuació hi ha una mostra de la cançó Frere Jaques realitzada a la classe.