dimecres, 30 d’octubre del 2013

Creative Commons (CC)


A la passada classe de GTIC vam aprendre que no podíem agafar  la informació que volguéssim de internet, ja que molt sovint no tenim cap  autorització per poder utilitzar-la.
 

Un clar exemple, quan necessitem una imatge sovint tothom anem a Google  per tal de buscar-la però en cap moment ens hem preguntat si allò que  fem és legal, ja que cada imatge consta d'un dret d'autor, per tant no  podem agafar les imatges a no ser que ens donin permís.

Per això és important saber que és Creative Commons, és una llicència que decideix posar l'autor d'una imatge o qualsevol tipus d'informació,  per tal de què altres usuaris utilitzin la seva informació o imatge en altres llocs de manera legal. Per altra banda també podem trobar la llicència Copyright aquesta ens informa que l'autor no vol en cap moment que la seva imatge o informació sigui publicada en altres llocs, per tant aquella obra esta sotmesa a uns drets d'autor.
 

Tot seguit us deixo un link de la pàgina web flickr http://www.flickr.com/ en aquesta hi podreu trobar imatges en les quals especifica exactament si l'imatge consta d'uns drets d'autor
 

També m'ha agradaria,  deixar-us un altre link http://www.jamendo.com/es/ aquest us pot ser útil per descarregar música legalment.

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada