dimarts, 31 de desembre del 2013

Scratch un programa educatiu!

Avui a la classe de Gtic hem après a utilitzar un programa anomenat Scratch, tal i com  menciona la Viquipèdia Scratch és una aplicació informàtica destinada principalment als nens, mitjançant la qual poden explorar, experimentar i manifestar idees de manera creativa i divertida. 
Per poder utilitzar aquest programa és necessari descarregar-se'l des de la pàgina web oficial. 

Tot seguit us deixo el link de la pàgina web i una mostra del que vam fer nosaltres a classe.

http://scratch.mit.edu/projects/editor/?tip_bar=getStarted


Viquipèdia

L'altra dia a classe de Gtic vam estar parlant sobre la Viquipèdia, una web molt utilitzada alhora de cercar informació.

    Món Virtual

La Viquipèdia és una enciclopèdia lliure que es manté gràcies a una organització sense ànim de lucre, la versió catalana de la Wikipèdia. Els articles són creats col·lectivament, qualsevol persona únicament registrant-se pot fer una aportació en la Viquipèdia. Per aquest motiu l'altra dia classe és va proposar la següent activitat, per grups de dos o tres persones havíem de crear un nou article o bé aportar-hi informació en un article ja creat a la Viquipèdia. 
Les meves companyes i jo vam decidir aportar informació en l'article de la Dent, en aquest vam introduir informació dels tipus d'ortodòncia que hi podem trobar. El nostre grup vam escollir decidir aportar informació a un article, de tal manera que una del membre del grup s'hi va registrar vam anar al article que hi volíem afegir informació i li vam donar a modificar, directament se'ns va establir el tipus de lletra, tot seguit vam escriure la informació i li vam donar a referències per poder afegir un enllaç d'on havia estat extreta la informació.  Finalment us deixo el link per tal de que podeu observar la nostra aportació.  

https://ca.wikipedia.org/wiki/Dent?veaction=edit

Els mapes conceptuals

Avui hem après a crear mapes conceptuals d'una forma ràpida i senzilla amb un programa anomenat Cmap Tools. Els mapes conceptuals són una eina molt utilitzada per els estudiants alhora d'estudiar, ens permeten tenir totes les idees bàsiques en un resum de tota la informació. 

Per poder utilitzar aquest programa és necessari descarregar-se'l a l'ordinador, és gratuït i a més a més ens permet exportar els nostres mapes conceptuals en format de PDF o imatge per desar-lo al nostra ordinador. Finalment us mostro una imatge del mapa conceptual que vam realitzar a la classe de Gtic amb aquest programa.






Les eines de Microsoft Word

Fa dies vam aprendre a utilitzar algunes eines del Word. Primer de tot ens van ensenyar a citar. Microsoft Word consta d'una aplicació que et permet citar d'una manera ràpida i senzilla. Per citar hem d'anar a referències que ho trobarem a la barra superior tot seguit, hem de triar el model APA i finalment li donarem a insertar cita, tot seguit ens sortirà una taula i aquesta l'haurem d'omplir amb les referències que ens demana. 

Més tard, vam aprendre a com crear un índex automàticament, per fer aquest tan sols haurem de seleccionar els títols i els subtítols, desprès anirem a la taula d'inici en el cas dels títols li donarem a la opció de títol 1 i als subtítols títol 2, finalment anirem a referències, i a la esquerra trobarem l'opció taula de contingut.




diumenge, 29 de desembre del 2013

Setmana de reflexió educativa

Al llarg de la setmana vam realitzar diferents activitats.
Dilluns al matí vam assistir a la conferència d'en Jaume Cela, professor i escriptor, en aquesta ens va parlar sobre els quatre grans reptes de l'escola d'avui.
Un cop finalitzada la conferència vam agafar els ferrocarrils per anar al Baixador de Vallvidriera, en aquest punt començava la nostra segona activitat, aquesta consistia en un travessa d'orientació, per grups de sis o set persones havíem d'arribar a Sant Cugat. 
 
 
El dimarts vam anar a fer una visita al MNAC a través de l'assignatura de plàstica, en aquesta activitat vam observar com podíem treballar l'art amb els infants. Aquesta activitat em va semblar força interessant, ja que considero que podem ensenyar art als nostres alumnes d'una forma divertida. Tot seguit us mostro una escultura de Pablo Gargallo, La Ballarina.
 
 
 
El dimecres i el dijous vaig anar a Terrassa a l'Escola de Bressol La Cassona, allà m'hi esperava la meva padrina Noemi una alumna de tercer any del grau d'Educació Infantil. Aquesta activitat em va agradar molt, ja que va suposar un petit apropament amb els infants.
El divendres vam assistir a un concert "Com sona", una companyia d'espectacles musicals per a infants de 0 a 3 anys. Per finalitzar la setmana de reflexió educativa vam assistir a la conferència de Pissarres Digitals

divendres, 27 de desembre del 2013

Recitar un poema!

Avui a l'assignatura de Coed hem recitat uns poemes de memòria, cadascú havia de triar aquell que més li agrades. En el meu cas he triat un petit fragment d'un dels poemes de Joan Oliver, també conegut com a Pere Quart. He triat aquest poema per dos motius un perquè el meu carrer es diu Joan Oliver i l'altra perquè considero que ens trobem en una època de crisis en que molts joves han d'immigrar a altres països ja que actualment no hi ha feina, per tant abandonem les nostres terres per marxar a un altra lloc amb més oportunitats. 
Finalment us mostro el fragment que vaig recitar a classe.

                                                CORRANDES D'EXILI

A Catalunya deixí
el dia de ma partida
mitja vida condormida:
        l'altra meitat vingué amb mi
 per no deixar-me sens vida.

 Avui en terres de França
 i demà més lluny potser,
 no em moriré d'anyorança
 ans d'enyorança viuré. 

                      Joan Oliver

dilluns, 23 de desembre del 2013

Twitter!

Avui m'agradaria parlar-vos d'una aplicació que segur que molt de vosaltres coneixeu, aquesta és el Twitter. 

Primer de tot dir-vos que Twitter, tal i com menciona la Viquipèdia és un servei de microblogging que permet els seus usuaris enviar i llegir missatges de text d'una longitud màxima de 140 caràcters (denominats tweetstuits, o piulades) per mitjà del mateix web de Twitter o altres. Les actualitzacions es mostren a la pàgina de perfil de l'usuari, i són també enviades de forma immediata a altres usuaris que han triat l'opció de rebre-les.

Finalment us animo a tots vosaltres a crear-vos un compte, és molt senzill únicament haureu d'anar a la pàgina principal https://twitter.com/. A la dreta hi trobareu l'opció de registrar-se i únicament omplint les dades que et demana podreu pertànyer a aquesta red social, podreu seguir als vostres amics, famosos, llocs d'interès i publicar tots els vostres pensaments

Animeu-vos'hi, Fins aviat!

dimecres, 18 de desembre del 2013

Les vídeo lliçons i els vídeos motivadors

Fa temps a la classe Gtic vam treballar  dos tipus de vídeos els de lliçons i els motivadors. Tot seguit trobareu una breu explicació del que són i la seva principal funció.

Els vídeo lliçons tenen la funció de lliçó magistral. Corre el risc d'oferir massa informació, i sent més difícil la seva comprensió i retenció. Són vídeos pensats per assolir unes idees de forma individual. 
Els vídeo motivadors són aquells que a traves d'unes imatges i sons ens transmeten una lliçó, aquests vídeos estan fets per veure'ls en grup a classe.

Moltes Gràcies!

Eines de suport al pensament: Els fluxogrames

Bona tarda, 

Avui us m'agradaria parlar d'una eina de suport al pensant, els fluxogrames 


Els diagrames de flux són una eina que s'utilitza per representar procediments encaminats a resoldre una tasca. La seva utilització prové del món de la informàtica però avui en dia s'utilitza en molts diferents àmbits. Per als futurs mestres contemplem dues utilitzacions:
  1. Per planificar tasques pròpies relacionades amb el desenvolupament de la tasca professional. Per exemple representar el procés per a l'acollida d'un nou professor o alumne a l'escola.
  2. Ensenyar als alumnes aquesta eina, tenint present que l'eina és un bon mitjà per aprendre i practicar amb: Presa de decisions, resolució de problemes, planificació, organització, destriar la informació essencial de l'accessòria, definició d'ordres i instruccions, compliment de normes i estructures,...

Podem treballar fluxogrames amb moltes eines com el Word de Microsoft, Write d'OpenOffice, programes de presentacions o de gràfics vectorials, etc A l'assignatura hem optat per una eina on-line anomenada Gliffy i que podeu trobar a: http://www.gliffy.com

Aquesta informació ha estat extreta d'aquest enllaç

Tot seguit us mostro un exemple de Gliffy, per fer-ho he anat a la pàgina Gliffy, m'he fet soci i li he donat a crear un nou dibuix he seleccionat les figures geomètriques de la esquerra i els canviat la forma fins obtenir la desitjada. Per poder-hi posar color a les figures he clicat dues vegades sobre ella i he escollit el color. Finalment li he donat a exportar imatge en format jpg i l'he guardada. 

dimarts, 17 de desembre del 2013

Etiquetes al bloc!

Bon dia a tothom!

Avui m'agradaria parlar-vos d'una eina molt útil alhora d'organitzar el vostre bloc les etiquetes, aquestes ens permeten localitzar amb més facilitat la informació del nostre bloc. 

Com haureu pogut observar en el meu bloc, a cada entrada nova hi trobem una etiqueta, una petita descripció de la informació que hi podreu trobar en l'article. Doncs bé per afegir etiquetes en el vostre bloc és tant senzill com anar a la banda dreta de l'esborrador i donar-li a l'opció etiquetes, allà hi podreu posar les vostres.

Moltes gràcies!! 

dijous, 5 de desembre del 2013

El software lliure i el privatiu

Avui m'agradaria parlar-vos dels dos tipus de software que hi podem trobar un és el privatiu i l'altre el lliure.

El software lliure te la característica de que és gratuït i qualsevol persona pot contribuir a modificar-lo per millorar-ho. En canvi el software privatiu no és gratuït i únicament els seus creadors poden produir-hi canvis.

dimecres, 4 de desembre del 2013

PREZI

Avui a l'assignatura de Gtic hem après a utilitzar un prezi.  Tal i com menciona la Viquipèdia és un un programa de presentacions per explorar i compartir idees sobre un llenç virtual basada en la informàtica en núvol (programari com a servei). Prezi es distingeix per la seva interfície d'usuari amb zoom, que permet als usuaris disposar d'una visió més apropada o més allunyada de la zona de la presentació.


Per utilitzar Prezi és imprescindible crear-se un compte, tot i això te l'avantatge de que pots compartir el treball amb els teus companys. 

Per acabar us deixo el meu primer prezi  que parla sobre els animals concretament els Border Collie.


Analitzem un bloc!

Avui a la assignatura de Gtic hem estat observant diferents tipus de blogs, tots ells educatius. A continuació mostraré l'anàlisi d'aquest bloc que es el guanyador  del Premi Espiral de Edublocs 2013.

És un bloc d'educació infantil, en la part superior trobem el nom del bloc en gran i tot seguit una imatge que fa de companyia al títol del bloc. Sota el títol trobem una taula on hi apareixen quatre apartats diferents bloc, webquest, jocs interactius i enllaços. Sota la barra trobem totes les etiquetes del bloc. A la banda dreta trobem una petita descripció de la creadora del bloc. 

La plantilla que han utilitzat ha estat la de Blogger. En aquest bloc podem observar diferents exemples idees, experiències i materials de tal manera que tothom pugui aprendre.

Finalment us mostro el link del bloc que estat analitzant.